RSS

10+ bästa Wordpress teman för företag

26 Nov 2018

Många företag bygger sina hemsidor i wordpress, det gäller alltifrån små enmansbolag till stora bolag. Den stora fördelen med wordpressbaserade hemsidor är att sidan är enkel att navigera på för besökaren samt att de anställda själva kan uppdatera företagets hemsida genom kontrollpanelen.  

Tips webbhotell för wordpress

22 Nov 2018

Webbhotell för wordpress - vi rekommenderar

Det är många av er som hört av sig och undrar över vilka typ av hosting som är bäst för din Wordpress-sida. Jag ska försöka ge några snabba tips om webbhotell som enligt oss är lämpade för Wordpress, i olika pris- och funktionsnivåer. Det finns alltid en möjlighet att skaffa en gratis blogg på wordpress.com, men funktionerna är då tämligen begränsade och vi rekommenderar starkt att du sätter upp din egen sida från början.

Vilken lösning du väljer beror till stor del på hur många besökare du bedömmer att din wordpressida kommer få, av egen erfarenhet är det bra att ta lite höjd från början så du inte behöver byta webbhotell mitt i tillväxtfasen av sidan.

Det webbhotell vi främst rekommenderar för wordpress är Cloudways. Det är en smidig leverantör som hjälper dig att nyttja krafterna hos de största cloudleverantörerna (Amazon, Google, Digital Ocean m.fl.) utan att du behöver ha kunskap om hur du sätter upp en server.

Cloudways har även byggt ett smidigt verktyg för att flytta över din wordpress-sida, om du har den hos en annan leverantör i nuläget.

Om du inte har en allt för stor sajt, rekommenderar vi att du väljer att använda Digital Oceans billigase serverlösning genom Cloudways. Serverplacering rekommenderar vi Frankfurt. Det har funkat väldigt bra för oss

Till Cloudways

Wordpress teman för städfirmor

16 Mar 2016

Införandet av RUT-avdraget skapade förutsättningar för att starta företag inom framförallt städning. En förutsättning för att du som städfirma ska lycka få nya kunder är att du dels har ett attraktivt erbjudande i form att pris och tillgänglighet – men också att du har en tilltalande grafisk profil.

Det första du bör göra är hitta någon som kan skapa en logga till ditt företag. Sök på google eller hör runt i din närhet. Ett tips är att inte spara inte in på detta, då loggan kommer följa med dig under en lång tid.

Veckans 3 personliga favoritteman för wordpress

26 Jan 2014

Vi kommer börja presentera tre wordpress teman varje vecka med start idag som är våra personliga favoriter. Dessa teman kommer sedan att inkluderas i någon av de tidigare presenterade samlingarna.  Vi kommer inte ha någon tydlig inriktning när vi presenterar veckans teman, utan kommer utgå från nyfunna snygga wordpress teman som vi föll för extra hårt. 

7+ bästa wordpress teman för fotografer

26 Jan 2014

Aldrig har det varit så enkelt för dig som fotograf att visa din portfolio som med ett wordpress tema med fotogalleri. Dessa teman har utvecklats specifikt för dig som är fotograf och vill skapa din första hemsida med wordpress eller bara uppdatera din wordpress sida med ett nytt tema.

6+ snygga Wordpress teman

26 Jan 2014

Snygga wordpress teman

Den här gången har vi valt att samla ihop Wordpress teman som inte vänder sig mot ett specifikt användningsområde, istället har vi valt att presentera ett gäng riktigt snygga Wordpress teman. Givetvis helt subjektivt. Vad som just du tycker är snyggt är givetvis väldigt svårt att avgöra, men vi har försökt välja ut teman efter de kriterier vi uppskattar mest när vi bygger hemsidor.

5+ bästa wordpress teman för e-handel

7 Jan 2014

Vi har tidigare presenterat en samling wordpress teman för WooCommerce, men för att inte begränsa oss tänkte vi även bygga en samling wordpress teman mot alla typer av e-handel. Vi vill dock lyfta fram att det är väldigt viktigt att du gör en grundlig undersökning över vilket teknik som passar just din e-handelsida innan du väljer tema.

5+ bästa Tumblr Wordpress teman

11 Dec 2013

 

Ingen har väl missat Tumblr:s framfart på internet? Från att vara ett simpelt mikrobloggsverktyg för att presentera bilder och videos på ett tilltalande sätt till att Yahoo förvärvar dem för en orimligt stora summa pengar.  I dagsläget finns det över 130 miljoner Tumblr-bloggar. Men istället för att binda upp dig med Tumblr, kan du skapa din egen Wordpress-sida men med ett tema som har en stil liknande Tumblr. På så sätt kan du helt själv styra utformningen av din sida och ha en helt egen host. 

3 bästa Wordpress teman för WooCommerce

10 Dec 2013

Känslan är att var och varannan person bedriver e-handel nuförtiden. Troligtvis beror det på att tillgänglighet av plattformar för e-handel har ökat kraftigt under de senaste åren. Förutom de kända plattformarna OpenCart, Magento eller Shopify, finns det pluginet WooCommerce till WordPress som gör om din blogg till en fullfjädrad e-handel.