1. Kom igång med din Wordpress-sida

 Innan du försöker hitta en passande wordpress tema till din hemsida är det viktigt att du förstår hur wordpress fungerar och hur du utvecklar en sida på bästa möjliga sätt. Nedan hittar du två guider som går igenom de flesta grundläggande stegen för att skapa en sida med wordpress.

a) Komplett guide 

Stiftelsen för infrastruktur har skapat en riktigt matig guide om hur du sätter upp en wordpress-sida. Guiden har tolv kapitel och hanterar i princip allt du behöver tänka på när du funderar på att skapa en hemsida med wordpress. IIS har även släpt guiden i pdf-format om du önskar skriva ut den. Lycka till med din nya sida!

Skapa en webbplats med Wordpress 

b) Guide för dig som har bråttom

PC för alla har skapat en guide om hur du bygger en hemsida med Wordpress för en förening. Guiden är dock lika givande även om du planerar att starta en sida i annat syfte. Guiden är inte lika omfattande som IIS guide. 

Så bygger du föreningens webbplats i Wordpress

 

2. Sidan är äntligen uppe

 a) Generella tips

Thord Daniel Hedengren har sammanställt fem vitala tips hur du förbättrar din wordpress-sida redan från start. 

5 tips för en bättre Wordpress-sajt 

b) SEO tips

Joost de Valk har sammanställt en väldigt genomarbetad SEO-guide för hemsidor med Wordpress. Om du vill ranka högt på google är det viktigt att du läser på lite mer om hur du sökordsoptimerar din hemsida.

 WordPress SEO

c) Nödvändiga plugins

Samma man som ovan har samlat ihop fem plugins som du bör ha på din hemsida redan från början. 

Wordpress-tilläggen du inte kan vara utan

b) SEO plugins

Simon Sundén på Binero har listat upp ett antal plugins du kan installera för att underlätta sökordsoptimeringen av din hemsida. 

Simons SEO-tips: WordPress sökguide del 3 – SEO-plugins du bör använda